X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Plafonul de garantare a depozitelor se majorează

24 mar. 2017,, 16:30   Economie
2131 0

Plafonul de garantare a depozitelor persoanelor fizice se majorează de la șase mii la douăzeci de mii de lei. În cazul falimentării sau lichidării forțate a unei bănci, această sumă va fi plătită fiecărui deponent, indiferent de câte depozite a avut.

Un proiect de lege în acest sens a fost votat în ședința de vineri, 24 martie, a Parlamentului, transmite IPN.

Autorii proiectului sunt deputații neafiliați Iurie Leancă, Eugen Carpov și Ștefan Creangă. Potrivit lor, această inițiativă vine să protejeze deponenții bancari.

„Depozitele persoanelor fizice în sistemul bancar din momentul constituirii Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar au crescut de la circa 4 miliarde de lei în 2004 pînă la 35 de miliarde de lei în 2015, fapt ce demonstrează încrederea populației în sistemul bancar din Moldova”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Majorarea plafonului se propune luînd în considerație mărimea inflației în perioada 2003-2015 și deprecierea monedei naționale.

Proiectul intră în vigoare începînd cu 1 ianuarie 2018.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?