Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

La Parlament ar putea fi discutată ieșirea Moldovei din componența CSI

24 mar. 2017,, 14:31   Politică
7874 32

Decizia conducerii Parlamentului de a nu permite delegației moldovenești să participa la Adunarea parlamentară a CSI a fost criticată de unii deputați, notează Noi.md.

Șefa fracțiunii parlamentare a PCRM, Ina Șupac, a menționat că decizia a fost adoptată neregulamentar, întrucît doar plenul Parlamentului era în drept să se expună în această problemă.

„S-a încălcat procedura de laure a deciziilor. Din cîte cunoaște decizia cu privire la participarea Moldovei la această organizație internațională a fost adoptată de plenul Parlamentului, respectiv subiectul trebuia pus la vot în plenul Parlamentului”, a spus Șupac.

În context, Andrian Candu a remarcat că va supune votului în plenul Parlamentului doar o eventuală propunere de ieșire a Republicii Moldova din cadrul Comunității Statelor Independente. „Voi supune votul doar o hotărîre ce ține de statutul nostru la CSI, poate suspendarea calității de membru sau chiar ieșirea din CSI”, a precizat Candu.

Menționăm că ier Biroul permanent al Parlamentului a decis că delegația Moldovei nu va participa la reuniunea Adunării parlamentare a CSI, care va avea loc pe 26-28 martie, la Sankt -Petersburg. Politicianul a argumentat că deocamdată problema abuzurilor comise de partea rusă în raport cu oficialii moldoveni, la intrarea în Federația Rusă, nu a fost clarificată. Potrivit lui, autoritățile ruse nu au dat încă un răspuns la nota de protest transmisă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?