Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

O firmă turistică siciliană propune tururi mafiote în regiune

25 mar. 2017,, 03:00   Externe
3066 0

În Sicilia, Italia, a izbucnit un scandal în jurul unei companii locale, care propune așa-numitele tururi mafiote în regiune.

Firma turistică Easy Trapani, din orașul Trapani, organizează excursii prin locurile legate de istoria criminalității organizate siciliene. Primarul localității, Vito Damiano, a criticat activitatea companiei. ”Este o nebunie, este o ofensă la adresa întregului popor”, a menționat primarul orașului.

Localnica Maria Falcone, este sora unui judecător, care, în 1992, a fost ucis de mafie. Ea a numit aceste tururi turistice drept o umilință pentru toate victimele criminalității organizate din țară. Potrivit ei, acest lucru afectează și oamenii care tind să dezrădăcineze criminalitatea.

Managerul firmei Easy Trapani, Gianni Grillo, care însoțește clienții firmei în toate călătoriile, a remarcat că, de facto, aceste excursii sînt orientate împotriva criminalității, întrucît ele vin să atragă atenția societății asupra acestei probleme. Potrivit lui, grație unor asemenea excursii, turiștii înțeleg pe cît de negativ a fost impactul grupărilor criminale din Sicilia asupra societății.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?