Transnistria stiri: 1393
Eurovision stiri: 502

Un elev a depistat o eroare în datele NASA

25 mar. 2017,, 00:00   Ştiinţă şi IT
2397 0

Un elev din Marea Britanie a depistat o eroare în datele NASA, și anume în indicațiile senzorilor de radiație de pe Stația Spațială Internațională (SSI).

Miles Soloman, în vîrstă de 17 ani, care studiază la școala din Sheffield, a participat la programul TimPix, în cadrul căruia elevii primesc acces la datele SSI. În momentul în care elevul a primit tabelele cu informații, a depistat eroarea pe care au admis-o colaboratorii NASA la completarea acestora.

Așa deci, în tabelul cu indicatorii senzorilor de radiație, Solomon a depistat indicatorul minus 1. El a povestit acest lucru profesorului său de fizică. După ce ultimul a luat legătura cu specialiștii NASA, a fost constatat faptul că în timpul elaborării algoritmului de completare a celulelor a fost comisă o eroare: atunci cînd senzorii au fixat lipsa radiației, în celula corespunzătoare a tabelului era indicată o valoare negativă.

”Eu nu am încercat să atenționez asupra greșelii specialiștilor NASA. Eu doar vreau să lucrez cu ei și să învăț de la ei”, a povestit adolescentul. Totodată, elevul se plînge că prietenii îl consideră ”tocilar”.

Colaboratorii Agenției i-au mulțumit școlarului pentru depistarea erorii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?