Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Presupusul autor al atacului de la Londra, identidicat

23 mar. 2017,, 20:00   Externe
2181 0

Bărbatul suspectat că a comis atacul terorist din centrul Londrei se numeşte Khalid Masood (52 ani), un islamist care a fost la un moment dat în atenţia serviciilor secrete, a anunţat joi după-amiază Poliţia metropolitană (Scotland Yard).

"Khalid Masood, care avea 52 de ani, s-a născut în Kent pe 25 decembrie 1964, iar anchetatorii cred că în ultima perioadă a trăit în regiunea Midlands Vest. Khalid Masood a utilizat mai multe pseudonime", a comunicat Scotland Yard.

Khalid Masood nu era vizat de nicio investigaţie curentă şi nu existau indicii că ar fi urmat să comită un atac terorist.

Cu toate acestea, bărbatul a fost condamnat pentru o serie de agresiuni şi pentru deţinerea de arme.

Potrivit presei britanice, serviciile secrete l-au monitorizat la un moment dat pe islamist, dar acesta nu fusese considerat periculos.

Khalid Masood a lovit intenţionat cu un vehicul zeci de persoane, pe Podul Westminster din Londra, după care l-a înjunghiat pe un poliţist la intrarea în curtea Parlamentului britanic. Islamistul a fost împuşcat mortal de forţele de ordine.


Trei persoane au fost ucise în atentat - agentul de poliţie Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani, Kurt Cochran, un turist în vârstă de 54 de ani din SUA, şi Aysha Frade, o profesoară de 43 de ani din Spania. Alte cel puţin 30 de persoane au fost rănite în atacul revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?