X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

FBI are informații potrivit cărora apropiați ai lui Trump au colaborat cu agenți ruși

24 mar. 2017,, 00:30   Externe
2134 0

FBI are informații care sugerează că apropiați ai președintelui Donald Trump au comunicat cu agenți ruși, cel mai probabil pentru a coordona publicarea de informaţii compromiţătoare despre campania lui Hillary Clinton, relatează CNN, care citează oficiali americani.

Directorul FBI a afirmat, în Congres, că instituția pe care o conduce anchetează legăturile campaniei lui Trump cu Rusia. Potrivit unei surse citate de postul de televiziune american, afirmația lui James Comey ar fi făcut referință tocmai la legăturile dintre apropiați ai președintelui și agenți ruși.

În prezent, FBI analizează informaţiile, care includ declaraţii, documente de călătorie de afaceri şi desfăşurătoare telefonice, potrivit oficialilor citaţi sub acoperirea anonimatului. Informaţiile au ridicat semne de întrebare agenților FBI cum că ar fi avut loc o coordonare, deşi sursele citate au avertizat că în acest moment datele nu sînt concludente, iar ancheta este în desfășurare.

În declaraţia sa de luni, din Congres, Comey a anunţat că FBI verifică existenţa unei posibile coordonări între asociaţii de campanie ai lui Donald Trump şi prespuşi agenţi ruşi, pentru vă Biroul are “baze rezonabile să creadă că un american este posibil să acţioneze ca agent al unei puteri străine”.

Potrivit unui oficial citat de CNN, informaţia obţinută sugerează că “oameni care au legături cu campania au avut contacte şi se pare că au aprobat publicarea informaţiilor (despre Hillary Clinton – n.r.) cînd au fost gata”.

FBI nu poate deovedi deocamdată că a avut loc o înţelegere, însă informaţiile sugerează că aceasta este o parte centrală a investigaţiei în curs, au spus oficialii.

În iulie 2016, agenţiile ruse de informaţii au început să orchestreze publicarea de e-maluri furate de la Partidul Democrat, precum şi de la oficiali din campania lui Clinton. Casa Albă şi FBI au refuzat să comenteze informațiile publicate de CNN.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?