X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filip: Moldova va construi gazoductul Ungheni-Chişinău pînă la sfîrşitul anului 2018

23 mar. 2017,, 17:00   Economie
2671 8

Moldova planifică să construiască gazoductul Ungheni-Chişinău pînă la sfîrşitul anului 2018.

Despre aceasta a anunţat prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, joi, la conferinţa de presă comună cu premierul României, Sorin Grindeanu, desfăşurată în oraşul Piatra Neamţ.

El a spus că în timpul şedinţei comune a Guvernelor Moldovei şi României, de la Bruxelles a venit informaţia că Comisia Europeană a decis să majoreze grantul pentru construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău.

"UE a hotărît să mărească finanţările pe acest proiect de la 10 mil. de euro pînă la 40 mil. de euro", a remarcat premierul moldovean, amintind că Guvernul RM a semnat deja acorduri de creditare pentru finanţarea construcţiei gazoductului cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii.

Potrivit lui Filip, în timpul apropiat va fi gata proiectul conductei de gaz, după care va începe construcţia acesteia.

Întrebat de jurnalişti despre faptul că Rusia intenţionează să livreze gaze naturale în Turcia ocolind România, Grindeanu a spus că Bucureştiul şi Chişinăul sînt optimişti şi speră că proiectul de construcţie a gazoductului va fi realizat cu succes.

Răspunzînd la întrebările jurnaliştilor, premierul român s-a pronunţat pentru accelerarea procesului de construcţie a autostrăzii Târgu-Mureş - Iaşi - Ungheni şi pentru prelungirea acestui proiect până la Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?