Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Suedia pregăteşte sute de adăposturi nucleare

24 mar. 2017,, 03:30   Externe
4204 3

Suedia pregăteşte sute de adăposturi nucleare pentru a proteja populaţia în faţa unui atac din partea Rusiei, în mijlocul temerilor tot mai crescute din statele baltice, informează The Independent.

Agenţia suedeză pentru situaţii de urgenţă civile (MSB) a ordonat o evaluare a 350 de buncăre pentru civili, situate pe insula Gotland din Marea Baltică, unde Suedia are desfăşurate trupe.

Adăposturile sînt proiectate să protejeze oamenii împotriva undelor de şoc şi radiaţiilor cauzate de o potenţială detonare nucleară., precum şi în faţa armelor chimice sau biologice.

Mats Berglund, şeful MSB, a declarat unui post de radio local că adăposturile vor fi verificate până la sfîrşitul acestui an.

Insula are 350 de adăposturi cu o capacitate de 35.000 de persoane, deşi Gotland are o populaţie de aproape 60.000 de oameni.

Peste 65.000 de adăposturi au fost construite în timpul Războiului Rece pentru a proteja populaţia suedeză de o potenţială ameninţare a războiului nuclear.

Toate adăposturile sînt marcate cu o siglă distinctivă portocalie şi albastră.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?