X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Filip a declarat că poziţia lui Dodon nu poate influenţa asupra relaţiilor moldo-române

23 mar. 2017,, 15:45   Politică
2889 6

Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, a declarat că poziţia Preşedintelui Igor Dodon nu poate influenţa asupra dezvoltării relaţiilor dintre Moldova şi România.

O declaraţie în acest sens el a făcut joi, la conferinţa de presă de la Piatra Neamţ, unde a avut loc şedinţa comună a Guvernelor celor două ţări.

"Republica Moldova este o ţară parlamentară, iar Constituţia îi oferă mai multă putere de decizie Parlamentului şi Guvernului. Alegerea lui Igor Dodon în funcţia de Preşedinte nu va influenţa nicicum relaţiile noastre. Dimpotrivă, contra ele vor deveni tot mai bune şi mai bune, chiar dacă unora nu le place să audă aceste lucruri", a spus Filip.

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor, el a menţionat că nu vede motive de îngrijorare.

"Raportarea este cu Guvernul Republicii Moldova, aşa cum este a celorlalţi parteneri de dezvoltare ai noştri, cum este cu FMI, cu Banca Mondială, cu Uniunea Europeană", a precizat premierul.

La rândul său, premierul român Sorin Grindeanu a evidenţiat că partenerul României la Chişinău este Guvernul, care "a făcut alegerea în favoarea parcursului european".

"Interlocutorul nostru principal la Chişinău este Guvernul Republicii Moldova şi orice întâlnire de acest tip, cum a fost cea de azi şi cea care va avea loc la Chişinău, întăreşte relaţiile dintre România şi Republica Moldova. Am spus şi la început, că important este să ne concentrăm pe proiecte reale, concrete dar şi tangibile. Doar opţiunea europeană poate aduce răspunsuri la aşteptările cetăţenilor Republicii Moldova şi sîntem gata să susţinem Republica Moldova în calea sa europeană", a evidenţiat premierul roman.

Întrebat de jurnalişti despre iniţiativa de a declara zi naţională data de 27 martie, în cinstea Zilei Unirii Basarabiei cu România, Filip a spus că "aceasta ţine de competenţa Parlamentului".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?