Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Filip: Nimic nu se va schimba în relațiile noastre cu România

23 mar. 2017,, 15:14   Politică
2142 3

România așteaptă din partea Republicii Moldova consecvență și seriozitate, a declarat astăzi premierul român Sorin Grindeanu, în cadrul conferinței de presă susținute în comun cu Pavel Filip.

Cei doi premieri au prezidat astăzi o ședință comună de lucru a Guvernelor celor două state, desfășurată la Piatra-Neamț, comunică Noi.md.

Premierul Pavel Filip a precizat că parteneriatul dintre Moldova și România va rămîne la fel de constructiv, baza pe proiecte concrete, și nu doar pe declarații. ”Desigur proiectul nostru de țară este ca Moldova să ajungă lîngă România în UE. Avem o relația foarte bună, am discutat foarte pragmatic, pentru că apropierea relațiile noastre nu ține doar de declarații, cetățenii trebuie să înțeleagă că aceste declarații se materializează prin proiecte concrete. Nimic nu se va schima din relațiile noastre cu Românie, ele vor deveni tot mai bune, chiar dacă unora nu le place”, a punctat Filip.

La rîndul său, premierul Sorin Grindeanu a remarcat că la Chișinău „e timpul acțiunilor concrete, iar procesele de reformă trebuie accelerate.” Oficialul român a subliniat că satul vecin este pregătit să acorde țării noastre sprijinul necesar.

„Noi promovăm o raportare corectă, transparentă și principală în relațiile cu Republica Moldova. Interlocutorul nostru principal la Chișinău este guvernul Republicii Moldova. Orice întîlnire de acest tip întărește relațiile noastre. Important este să ne concentrăm pe proiecte realiste, concrete, dar și tangibile”, a declarat Sorin Grindeanu.

Filip i-a mulțumit Guvernului României pentru asistenţa financiară rambursabilă acordată Moldovei în valoare de 150 milioane de euro, pe o perioadă de cinci ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?