X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Dodon: Decizia Parlamentului – o greșeală imensă

23 mar. 2017,, 14:30   Politică
7032 13

Președintele Moldovei, Igor Dodon a calificat drept o greșeală imensă decizia Parlamentului de ”neparticipare” a țării noastre la ședința Adunării Interparlamentare a CSI.

De asemenea, el a declarat că-și dorește ca republicii să i se întoarcă președinția CSI, transmite NOI.md.

Șeful statului a scris pe pagina sa de Facebook, că CSI este o structură regională importantă și că Moldova trebuie să acorde o atenție serioasă posibilităților și mecanismelor accesibile în cadrul colaborării cu țările CSI.

Igor Dodon a menționat că este evident faptul că decizia de neparticipare a delegației oficiale parlamentare moldovenești la ședința Adunării Interparlamentare a CSI a fost adoptată nu în interesul Moldovei și a poporului ei, ci în interesul conducerii Partidului Democrat și a majorității parlamentare pe care o controlează.
De asemenea, președintele Moldovei a declarat că delegația Republicii Moldova, în frunte cu liderul Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîî, va participa la lucrările Adunării Interparlamentare a CSI din Sankt Petersburg și că membrii delegației vor reprezenta țara noastră demn și la nivel.

Șeful statului a mai menționat că a lansat inițiativa ca Moldovei să i se întoarcă președinția în CSI în următorul an – 2018 sau cel tîrziu n 2019. El a reamintit că, în anul 2016, fostul președinte al țării – Nicolae Timofti, a refuzat președinția care era planificată pentru 2017. Igor Dodon a spus că el știe că o decizie referitoare la reîntoarcerea președinției CSI Moldovei a fost deja adoptată de Comitetul Executiv al CSI.

”În calitate de președinte al Republicii Moldova, voi asigura participarea reprezentanților moldoveni la toate ședințele CSI și eu, personal, voi participa neapărat la Summit-ul șefilor de stat CSI, care se va desfășura în octombrie anul curent la Moscova”, a declarat Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?