X 
Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Rusia va investi în infrastructura de ameliorare a terenurilor din Transnistria

23 mar. 2017,, 15:10   Economie
2025 2

Rusia va finanţa proiectul de reabilitare a sistemelor de irigare din Transnistria, direcţionînd în aceste scopuri 8,9 mild.rub. (155,2 mil. dolari).

Acest lucru l-a declarat miercuri la conferinţa de presă de la Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) ministrul Agriculturii şi Resurselor Naturale al autoproclamatei RMN, Efimii Kovali.

După cum se comunică cu referire la mass-media locală, el a spus că odată cu realizarea proiectului se va reuşi de a reabilita irigarea pe 67 mii ha terenuri agricole.

„Documentația de proiectare a fost pregătită. În iunie începem reabilitarea reţelei de ameliorare. Iniţial proiectul era evaluat la 2,4 mild.rub şi se planifica de a restabili irigarea pe 26,8 mii ha. Rusia însă a fost de acord să aloce încă 6,5 mild. ruble, ceea ce va permite de a debita apă pe 67 mii ha”, a spus Kovali.

În perioada sovietică infrastructura de irigare permitea de a uda 100 mii ha din cele aproape 300 mii ha de terenuri agricole. În prezent Transnistria dispune în mod potenţial de 67 mii ha terenuri irigabile, dintre care sînt udate mai puţin de 10 mii ha.

În cadrul proiectului se planifică reconstrucția stațiilor principale și a rețelelor de pompare a apei, iar tehnica de ameliorare producătorii agricoli vor trebui s-o achiziţioneze de sine stătător, prin intermediul creditelor ieftine, la îmbunătăţirea cărora lucrează guvernul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?