Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Sfatul lui Candu pentru cei care se opun excluderii imunității parlamentare

23 mar. 2017,, 14:13   Politică
3716 11

„Nu încălcați legea și nu vor fi niciun fel de presiuni”, acesta este mesajul lui Andrian Candu pentru deputații care se opun excluderii imunității parlamentare, notează Noi.md.

Candu s-a referit la acest subiect, după ce președintele Igor Dodon a declarat că lipsirea de imunitate a deputaților va fi utilizată ca un instrument de șantaj și presiune asupra socialiștilor.

„Da! Va fi presiune, doar dacă încalci legea sau ai intenția să o încalci. Deputații nu sînt mai presus de lege. Dacă el se consideră mai presus de lege, invocînd imunitatea, nu poți să-i faci nimic, începînd de la încălcări ale legislației rutiere și pînă la cazurile de corupție. Ajunge! Am promis electoratului, am promis cetățenilor țării, partenerilor de dezvoltare că vom face altfel de politică. Imunitatea ține de reforma clasei politice, iată de ce, socialiștii să vină în Parlament și să se expună, să vadă o țară întreagă ce spun”, a comentat Candu.

În opinia lui, este straniu că politicienii care au inclus acest angajament în programele lor electorale, acum, după ce au fost aleși, s-au dezis de această promisiune.

Președintele Igor Dodon a declarat că eliminarea imunității parlamentare va fi folosită ca un instrument de șantaj asupra deputaților opoziției. Potrivit lui, guvernarea are intenția de a exercita indirect presiuni asupra instituției prezidențiale, lovind în deputații socialiști, prin dosare fabricate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?