Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Moldova nu va discuta problema controlului comun la frontiera cu Ucraina

23 mar. 2017,, 14:15   Politică
2887 1

Moldova nu va discuta în formatul "5+2" problema controlului comun la segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, chiar dacă acest lucru îl va cere Moscova la insistenţa liderului de la Tiraspol.

Despre aceasta a declarat pentru portalul Deschide.md vicepremierul pentru Reintegrare, George Bălan, care subliniat că problema controlului comun la frontiera moldo-ucraineană rămîne o chestiune ce ţine exclusiv de relaţiile bilaterale dintre Kiev şi Chişinău.

"Aceasta nu ţine de formatul de negocieri "5+2", dar ţine de politica bilaterală a Ucrainei şi Republicii Moldova. Noi nu sîntem dispuşi să discutăm acest subiect. Acest control este în beneficiul populaţiei şi al agenţilor economici. Doar cei care promovează contrabanda, traficul, mita trebuie să se teamă. Acest control va fi exemplar, în favoarea populaţiei şi a agenţilor economici", a declarat Bălan.

În acelaşi timp, el a menţionat că Tiraspolul poate participa în cadrul controlului comun la graniţa moldo-ucraineană ca parte a structurilor moldoveneşti.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?