X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Dodon a declarat că va solicita sprijinul poporului

23 mar. 2017,, 14:08   Politică
12100 29

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a declarat că în curînd se va adresa poporului cu rugămintea de a sprijini iniţiativele sale.

Despre aceasta el a scris pe pagina sa de facebook, menţionînd că joi se împlinesc trei luni de la depunerea jurămîntului în calitate de şef de stat.

Dodon consideră că „în această perioadă scurtă am reușit mai multe lucruri, însă principalul este că cetățenii Republicii Moldova au recăpătat încrederea în instituția prezidențială, pierdută după 2009”.

El a amintit că pe parcursul a trei luni a propus Parlamentului şi societății numeroase inițiative legislative care, în opinia sa, urmau să fie adoptate în regim de urgență.

„Aceste inițiative au fost așteptate de marea majoritate a populației, inclusiv anularea legii miliardului și modificarea Constituției pentru a declanșa alegeri anticipate. Însă aceste inițiative au fost blocate sau ignorate de majoritatea parlamentară, controlată de Partidul Democrat. În aceste condiții, după părerea mea, există practic o singură soluție – să ne adresăm direct după suport poporului Republicii Moldova. Acest lucru îl vom face curând”, a remarcat Preşedintele.

El nu a precizat ce anume are în vedere prin intenţia de a se adresa poporului. Atunci când prezenta iniţiativele, el spune că, dacă acestea vor fi respinse de Parlament, va recurge la desfăşurarea referendumurilor: privind anularea legii cu privirea la recuperarea miliardului furat; privind desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate; privind modificarea Constituţiei şi acordarea mai multor atribuţii preşedintelui pentru dizolvarea Parlamentului.

Igor Dodon a promis să ofere detalii săptămîna viitoare, în cadrul conferinței de presă de totalizare a primelor 100 de zile de activitate în calitate de preşedinte.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?