X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Greceanîi reacționează: Decizia guvernării este incorectă

23 mar. 2017,, 13:00   Politică
2844 7

În ciuda deciziei adoptate de conducerea Parlamentului, deputații socialiști vor participa la reuniunea Adunării parlamentare a CSI, notează Noi.md.

Anunțul a fost făcut de liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, care a calificat hotărîrea guvernării drept incorectă și neînțeleaptă. Mai mult decît atît, Greceanîi afirmă că Biroul permanent nu a fost împuternicit să adopte, în numele întregului for legislativ, o asemenea decizie.

„Biroul permanent a luat o decizie absolut incorectă. Ce s-a întîmplat la nivel diplomatic nu cunosc aceste detalii, dar Parlamentul a aprobat anterior o hotărîre cu privire la componența delegației moldovenești la Adunarea CSI. În perioada 27-28 martie va avea loc nu pur și simplu o ședință ordinară a acestei Adunări, dar o ședință festivă de marcare a 25 de ani de la fondarea acestei structuri. Parlamentul trebuia să se pronunțe - participă sau nu”, a comentat Greceanîi.

Președinta PSRM a precizat că deputații socialiști vor merge la Sankt Petersburg din cont propriu. „Vom vedea cum va considera Adunarea Parlamentară a CSI, dacă reprezentăm delegația oficială sau nu, dar noi sîntem obligați să participăm”.

Deputata a mai precizat că nu a avut niciodată probleme la traversarea frontierei de stat a Rusiei și nici nu cunoaște nimic despre cazurile de abuz semnalate în privința demnitarilor moldoveni.

„Nu știu ce s-a întîmplat acolo. L-am ascultat cu atenție pe dl Candu, el spune că autoritățile ruse au dat asigurări că se vor clarifica cu această problemă. Ce, trebuie să facem mare tam-tam din aceasta? Nu cred. Trebuie să fim mai înțelepți”, a adăugat Greceanîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?