X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Naționala Moldovei va juca împotriva Israelului

23 mar. 2017,, 11:15   Sport
3001 0

Meciul amical între naționala de fotbal a Moldovei și cea a Israelului ar putea să se desfășoare la începutul lunii iunie.


Înțelegerea definitivă pe marginea disputei deocamdată nu a fost stabilită, însă probabilitatea organizării ei este de 99 la sută. Anunțul a fost făcut de către președintele Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) Pavel Ciobanu, relatează NOI.md.

Președintele FMF a anunțat presupusa dată a meciului amical împotriva echipei Israelului. „Probabilitatea organizării meciului împotriva Israelului constituie 99 la sută. Contractul cu reprezentanții selecționatei Israelului deocamdată nu a fost semnat, dar cred că vom putea face acest lucru în viitorul apropiat. Cel mai probabil, meciul ar putea fi organizat la 6 iunie, înainte de partida jucată acasă cu selecționata Georgiei. Meciul cu un astfel de adversar precum Israelul va aduce un mare beneficiu atît jucătorilor, cît și staff-ului tehnic, în condițiile, în care fotbaliștii noștri trebuie să se califice pentru preliminariile Campionatului Mondial (CM) 2018”, a declarat Ciobanu.

Anterior naționala Moldovei și cea a Israelului s-au întîlnit pe terenul de fotbal de cinci ori. În trei meciuri israelienii s-au dovedit a fi mai puternici, încă două partide s-au încheiat la egalitate. În aceste meciuri „tricolorii” (astfel sînt supranumiți fotbaliștii selecționatei Moldovei – nota red.) au înscris trei goluri. Astfel, fotbaliștii noștri au lovit cîte o dată în poarta Israelului, în meciul amical care a avut loc în aprilie 2004, precum și în două meciuri, care au avut loc în 2008 și 2009, în cadrul preliminariilor CM 2010.

Precizăm că discipolii antrenorului principal al naționalei de fotbal a Moldovei Igor Dobrovolschi continuă lupta pentru o poziție mai avantajoasă în cadrul preliminariilor CM-2018. Deja la 24 martie fotbaliștii noștri urmează să plece la Viena, unde vor juca cu selecționata Austriei. În cadrul pregătirilor către acest meci „tricolorii” au susținut la 19 martie un meci amical împotriva naționalei San-Marino, învingînd-o cu scorul 2:0.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?