Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moscovici, un alt politician francez îmbrăcat de un prieten generos

22 mar. 2017,, 19:00   Externe
2019 0

Comisarul european pentru Afaceri Economice, Serge Moscovici, este un alt politician francez care se îmbracă cu ajutorul unor „prieteni generoşi“, dezvăluie publicaţia „Le Canard Enchaîné“, citată de Europe 1.

Pierre Moscovici a primit costume de lux din partea Casei Arnys, care l-a îmbrăcat şi pe candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale din Franţa, Francois Fillon. Comisarul european a primit cadou hainele, înainte de 2012, pe când era parlamentar, iar declararea lor nu era obligatorie.

Potrivit „Le Canard Enchaîné“, anchetatorii au luat urma acestor cadouri în timpul unor percheziţii efectuate pe 15 şi 16 martie la atelierul Arnys în cadrul anchetei de trafic de influenţă care îl vizează pe Fillon.

Pus în faţa acestor dezvăluiri, Pierre Moscovici a recunoscut că a împărţit acelaşi croitor cu Francois Fillon datorită unui prieten din copilărie generos. El a maid at asigurări că gestul acestuia nu are nicio legătură cu funcţia sa politică.

„Mi s-a întîmplat în trecut să primesc costume cadou din partea lui Laurent Max-Starkman, un prieten din copilărie. Nu a existat niciodată vreo legătură între activităţile lui profesionale şi funcţiile mele politice“, a spus Moscovici, ţinînd să precizeze că este vorba despre „cadouri adevărate între prieteni adevăraţi“.

Potrivit lui Moscovici, Laurent Max-Starkman i-a oferit cadourile înainte să devină ministru de Finanţe şi, ulterior, comisar european.

Francois Fillon a fost îmbrăcat de Robert Bourgi, un avocat apropiat mediului politic de dreapta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?