Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Microsoft Word dispune de intelect artificial

23 mar. 2017,, 03:30   Ştiinţă şi IT
2667 0

Compania Microsoft a lansat versiunea text de reînnoire Word din pachetul Office 365 cu o nouă funcție ”Corector”.

Ea funcționează în baza intelectului artificial, este menționat într-un comunicat de presă, publicat miercuri, 22 martie.

Panoul ”Corector” modifică panoul standard ”Ortografie”. În afară de verificarea obișnuită a ortografiei și punctuației, acum Word este capabil să indice gafele stilistice. Potențialele greșeli gramaticale vor fi subliniate cu o linie dublă albastră, iar cele stilistice – cu o linie punctată galbenă. De asemenea, sistemul identifică propoziții întregi în care este depistată o greșeală și le completează cu reguli gramaticale și punctuație.

În comunicat mai este menționat, spre exemplu, că cuvintele maybe și basically vor fi etichetate ca sursă de incertitudine în cazul în care vor putea fi înlăturate fără ca propoziția să-și piardă sensul. ”la prima vedere, algoritmul pare simplu, însă Word nu găsește pur și simplu cuvintele dintr-o anumită listă”, se mai spune în comunicatul de presă.

Primii care vor primi acces la ”Corector” vor fi participanții programelor Office Insider, accesibilă în Word începînd cu versiunile 16.0.7409.1000.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?