X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ministrul turc de Externe: Turcia şi Rusia au restabilit relaţiile

22 mar. 2017,, 14:45   Externe
1398 0

Turcia şi Rusia au restabilit relaţiile şi acum colaborează pentru a rezolva probleme regionale, a declarat ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, în timpul vizitei sale în Statele Unite, relatează site-ul agenţiei Tass.

"Am rezolvat neînţelegerile cu Rusia. În acest moment, legăturile noastre au fost restabilite şi cooperăm în rezolvarea unor probleme regionale", a spus Mevlut Cavusoglu, menţionând ca arii de cooperare subiecte precum Siria şi Azerbaidjan.

În acelaşi timp, a spus ministrul, Ankara continuă "să susţină integritatea teritorială a Georgiei şi a Ucrainei (...)".

Relaţiile dintre Rusia şi Turcia s-au deteriorat după ce armata turcă a doborât, în noiembrie 2015, un bombardier rus care participa la o operaţiune antiteroristă în Siria.

Ankara a susţinut că avionul a încălcat spaţiul aerian turc din apropiere de graniţa cu Siria. Ministerul rus al Apărării a anunţat însă că avionul zbura deasupra teritoriului sirian şi că nu a încălcat deloc spaţiul aerian al Turciei.

Pe data de 28 noiembrie 2015, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care impunea măsuri de ordin economic Turciei, iar pe 1 ianuarie 2016, aceste sancţiuni au intrat în vigoare.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi-a cerut scuze pentru incident în iunie 2016 iar relaţiile bilaterale au început să se amelioreze.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?