X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Suport UE pentru respectarea drepturilor de proprietate intelectuală

22 mar. 2017,, 14:30   Economie
2631 2
Uniunea Europeană oferă aproape două milioane de euro pentru crearea unei platforme de schimb de date pentru respectarea drepturilor de proprietate intelectuală. Crearea softului va permite îmbunătățirea cooperării dintre instituțiile publice care activează în domeniu, susțin autorii citați de IPN.

Octavian Apostol, directorul Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală, (AGEPI), a comunicat miercuri, 22 martie, la evenimentul de lansare a proiectului „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală”, că investițiile vor fi făcute în tehnologii de ultimă generație. Se urmărește îmbunătățirea cadrului legal şi consolidarea comunicării dintre instituțiile cu responsabilități în domeniul proprietății intelectuale.

„Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea modului de aplicare a legii şi a reglementărilor privind drepturile de proprietate intelectuală în Republica Moldova, gestionarea şi schimbul rapid de informații privind aspectele legate de drepturile de proprietate intelectuală”, a spus directorul AGEPI.

Prezent la eveniment, Mindaugas Kacerauskis, însărcinat cu afaceri la Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova, a spus că proiectul urmărește crearea unui mediu favorabil pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală şi îmbunătățirea sistemului de protecție a datelor.

Proiectul urmează să se încheie în noiembrie 2018.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?