X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

În tot Chișinăul, doar 6 persoane aplică marcajul rutier

22 mar. 2017,, 14:15   Capitala
2292 0

Timpul frumos de afară permite ca Î.M „Exdrupo” să-și înceapă activitățile, preconizate pentru perioada imediat apropiată.

Una dintre acestea ține de aplicarea marcajului rutier pe trecerile de pietoni. De acest lucru se ocupă însă o singură echipă, formată din șase persoane, informează NOI.md.

„La moment, echipa lucrează la marcajul trecerilor de pietoni, aflate în apropierea instituțiilor de învățămînt. Activează o singură echipă, adică șase persoane”, a menționat șeful de producție al întreprinderii „Exdrupo”, Dorin Ciornîi. La întrebarea „de ce lucrează atît de puține persoane?”, sursa citată a afirmat „deoarece se descurcă și nu e nevoie de mai mulți lucrători”, asta în timp ce chișinăuienii se plîng pe ambuteiajele kilometrice formate din această cauză.

„Marcarea unei singure treceri de pietoni durează aproximativ o oră”, a declarat Ciornîi, perioadă în care se închide, pe rînd, cîte o bandă de circulație. Mai mult, zilnic, lucrătorii reușesc marcarea a doar cinci treceri, din totalul celor 300 existente, în apropierea instituțiilor de învățămînt.

Aplicarea marcajului este efectuată la moment în sectorul Rîșcani. Astăzi se activează pe străzile Matei Basarab, Dimo, Miron Costin și Florilor, finisarea acestora fiind preconizată pînă la finele zilei, ca de mîine să se înceapă lucrul deja în sectorul Ciocana.

Potrivit lui Dorin Ciornîi, cel mai anevoios sector va fi Centru, pe motiv că numărul trecerilor de pietoni este cel mai mare în această zonă.

„Deocamdată nu se cunoaște suma necesară pentru lucrări. Aceasta va fi stabilită după finisarea aplicării marcajului”, a conchis reprezentantul Î. M. „Exdrupo”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?