X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

(VIDEO) O adolescentă a fost salvată de un polițist de la sinucidere

22 mar. 2017,, 13:33  
26805 0

Minorul, care a fost zărit ieri pe ultimul etaj al fostului Hotel Național al capitalei, s-a dovedit a fi o adolescentă de 16 ani. Potrivit oamenilor legii, minora ar fi aderat la jocul morții.

Fata a plasat pe o rețea de socializare un filmuleț în care își exprimă gîndurile negative și oferă informații precum că va sări de la ultimul etaj al fostului Hotel Național. Polițiști au reușit să o salveze în ultima clipă.



Contactat telefonic de către Realitatea.md, șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, a spus că a parvenit un apel de la unii prieteni ai fetei, în jurul orei 18:50. Aceștia au anunțat precum că tînăra vrea să sară de pe Hotelul Național și a relatat despre aceasta pe o rețea de socializare prin intermediul unui mesaj video.

"Am primit un apel, prin care am fost informați că tînăra joacă ultimul stadiu al jocului morții și vrea să se sinucidă de pe clădirea fostului Hotel Național. Repejor, mai mulți polițiști au intervenit la fața locului, alături de salvatorii de la Serviciul Situații Excepționale. După ce a văzut că edificiul este analizat de polițiști, tînăra și-a schimbat locația. Ea a fost identificată de către un polițist pe podul din preajma Viaductului de la Botanica", a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

De asemenea, șeful adjunct al IGP ne-a relatat că tînăra a înregistrat un filmuleț video, prin intermediul căruia spune că un curator al "Jocului Morții" ar fi amenințat-o și vrea să își încheie socotelile cu viața pe podul de la Viaduct.

"Practic, în ultimele minute, un polițist a găsit fata și a salvat-o. Ea a reușit să posteze pe facebook detalii despre cum își cere scuze de la apropiați pentru că vrea să recurgă la acest gest. După ce a fost identificată, putem spune că tînăra este o liceană a capitalei", a spus șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție.

Întrebat despre unele detalii despre cîți minori din toată republica ar fi implicați în "jocul morții", Gheorghe Cavcaliuc a spus că este vorba despre o cifră impresionant de mare.

"Avem date precum că 293 de copii din Republica Moldova ar fi implicați în "jocul morții". De asemenea, pînă acum au fost identificați patru curatori, iar o parte dintre aceștia sînt cetățeni ai altor state", a declarat șeful adjunct al IGP.

Realitatea.md amintește că, ieri două autospeciale ale pompierilor, salvatori și mai mulți polițiști s-au deplasat la fostul Hotel Național din capitală. Ei au fost alertați de mai multe persoane, precum că un copil vrea să sară de pe etajul superior al clădirii.

Anterior, șeful Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari, a declarat că poliţia a identificat în toată ţara 19 copii cu mai multe însemne pe corp. Este vorba despre leziuni şi răni pe care şi le-ar fi provocat singuri. Copiii ar fi aderat la "jocul morții", sau "Balena Albastră".

Acest fenomen a devenit public în societate, după ce doi minori au sărit de la etajul 18 al unui bloc din sectorul Botanica al Capitalei. Tinerii ar fi sărit intenționat. Ei erau destul de activi pe rețele de socializare, iar multe postări erau însoțite de cuvintele suicide şi cинийкит.

Ulterior, Guvernul a aprobat planul de acțiuni privind promovarea siguranței pe internet a copiilor şi adolescenților pentru anii 2017-2020. Proiectul a fost elaborat pentru protecția minorului și coordonarea eforturilor tuturor părților interesate în creșterea nivelului de siguranță pe Internet a acestora.

De asemenea, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus că Republica Moldova are nevoie de o lege și de o instituție de stat care să asigure controlul asupra spațiului informațional. Oficialul a declarat că pe agenda Parlamentului stă un subiect care purta denumirea Big Brother şi vine să prevină acest gen de abuzuri.

Ministerul Educaţiei a dispus implementarea mai multor activităţi de informare în instituțiile de învățămînt din țară pentru prevenirea tentativelor de suicid la copii.

Mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au spus că jocurile virtuale devin o adevărată prăpastie în care riscă să cadă tot mai mulți tineri şi au cerut autorităților instituirea unui grup de lucru.

Anterior, primarul capitalei Dorin Chirtoacă a dispus organizarea unor adunări cu părintii, ore de dirigenție, inclusiv şi distribuirea unor pliante informaționale pentru copii şi adolescenți care să prevină situațiile fatale la nivel psihologic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?