Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

În Japonia, compania Nissan a lansat serviciul de închiriere a electromobilelor ultra-compacte

24 mar. 2017,, 13:08   Ştiri Auto
1786 0
Yokohama, Japonia – Nissan Motor Co., Ltd. și administrația orașului nipon Yokohama au prezentat noul serviciu de închiriere a noilor electromobile ultacompacte Nissan, în cadrul concepției New Mobility.
Serviciul cu înregistrare on-line «Choimobi Yokohama» permite utilizatorilor să închirieze și să ramburseze electromobilele în unul din cele 14 locuri amplasate în apropierea stației de cale ferată Yokohama. Electromobilul poate fi rezervat cu 30 min. înainte de călătorie și este menit circulației în raza orașului.
Costul acestor servicii este compus din taxa inițială de 200 yene și 250 yene pentru fiecare 15 min. de călătorie. Prețul maxim al serviciului, pentru 24 ore, este de 3000 yene. Pentru a arenda un electromobil e nevoie de permisul de conducere nipon, un smartephone și o carte de credit emisă în Japonia, precum și de înregistrarea pe site-ul Choimobi: https://nissan-rentacar.com/choimobi-yokohama
Din a. 2013 compania Nissan în colaborare cu administrația orașului Yokohama a testat programul de închiriere a electromobilelor ultracompacte pentru a trezi interesul amatorilor auto pentru posibilitățile electromobilelor cu nivel zero de emanații nocive în atmosferă, a spori calitatea transportului de pasageri și a stimula dezvoltarea turismului local. În cadrul acestui parteneriat începând cu octombrie 2015 compania Nissan își oferă electromobilele pentru închiriere operatorilor de turism local și diverselor organizații comerciale.
Noul serviciu este orientat spre dezvoltarea soluțiilor inovatoare în transport și crearea unui model stabil de business din contul parteneriatului de stat-privat. Serviciul va include și posibilitatea de a face călătorii turistice în centrul or.Yokohama și cea a închirierii pe durată pentru antreprenori
Compania Nissan și administrația orașului Yokohama vor continua studierea bazelor tehnico-economice a proiectului și a ergonomiei acestuia, inspirând alte organizații locale să adere la proiect.
Compania Nissan, lider mondial în domeniul mobilității cu nivel zero de emanații nocive în atmosferă, continuă căutarea unor noi variante de utilizare a electromobilelor ultracompacte în scopul sporirii nivelului de securitate la trafic și îmbunătățirii calității vieții consumatorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?