Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Boxer moldovean, medaliat cu bronz în România

22 mar. 2017,, 12:50   Sport
3946 1

Dorin Bucşa a fost medaliat cu bronz la Campionatul Europei de Box printre sportivii sub vîrsta de 22 de ani („Under-22”).


El s-a plasat pe locul al treilea, după ce a cedat în semifinală în fața sportivului rus Şamil Askerov. Bucşa este unicul boxer din selecţionata Moldovei, care a cîştigat medalie la CE „Under-22” din România, comunică NOI.md.

În calea spre medalie discipolul Școlii de Box din Hînceşti Dorin Bucşa s-a dovedit a fi mai puternic decît cei doi adversari din categoria de greutate pînă la 60 kg. El l-a învins pe italianul Francesco Iozzia cu scorul de 4:1 şi pe belorusul Evgheni Şabelnik cu scorul de 5:0. În disputa pentru calificarea în finală el urma să lupte cu sportivul din Rusia Şamil Askerov, în fața căruia a cedat neînsemnat, încheind meciul cu scorul de 2:3. Totuşi Bucşa, care este discipol al antrenorului Igor Untilă, a devenit unicul sportiv al selecţionatei naţionale a Moldovei, care a cîştigat medalie la CE „Under-22” din România.

În anul 2014 Dorin Bucşa a devenit campion al Europei la box, dar la categoria juniori. Locul trei, pe care s-a situat la CE din Brăila, a devenit cea mai mare performanţă a acestuia din perioada evoluţiei la competiţiile internaţionale la categoria seniori. Dintre ceilalţi boxeri moldoveni, care au participat la CE, cel mai bun rezultat l-a înregistrat Iulian Ivanov. El a fost al cincilea la categoria de greutate de pînă la 52 kg. Daniel Platanovschi, Alexandr Usatenco, Vlad Gavriliuc, Andrei Sanjura, Oleg Risiuc, Andrei Zatuşevschi şi Mihail Unciuc, spre regret, au abandonat competiţiile în etapele de calificare.

Precizăm că selecţionata de box a Moldovei la CE “Under-22”, desfășurat în oraşul Brăila din România a fost reprezentată de nouă sportivi. Şase dintre ei, inclusiv Dorin Bucşa, și-au cîştigat biletele în cadrul turneului de calificare, care a avut loc la Manejul de Atletism în februarie. CE de box “Under-22” se va încheia, miercuri, 22 martie. Titlurile de campioni ai Europei au fost disputate în categoriile de greutate, de către 195 de boxeri din 38 de ţări, timp de 10 zile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?