X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Proiect comun PAS-PLDM: Partidele nu vor putea deține posturi TV

22 mar. 2017,, 12:34   Politică
3063 4

Demnitarilor de stat și partidelor politice le-ar putea fi retras dreptul de a deține posturi de televiziune sau radio, comunică Noi.md.

Prevederea se regăsește într-un proiect de lege elaborat de membrii Partidului Acțiune și Solidaritate în comun cu deputatul PLDM Grigore Cobzac, care a fost înaintat Parlamentului spre examinare.

Autorii susțin că inițiativa legislativă are drept scop demonopolizarea mass-mediei din Moldova și asigurarea pluralității de opinii. Proiectul vizează limitarea numărului de licențe la doar una TV și una radio pentru un radiodifuzor; îngrădirea dreptului demnitarilor de stat și a persoanelor care fac parte din conducerea partidelor politice, precum și a rudelor acestora de gradul I, de a deține părți din capitalul social sau acțiuni ale radiodifuzorilor.

Autorii mai propun modificarea Legii cu privire la partidele politice, astfel încît formațiunilor să li se interzică expres deținerea poturilor de televiziune sau radio. În opinia membrilor PAS și ai PLDM, doar prin înăsprirea legislației, poate fi combătută problema concentrării proprietății mass-media.

„Și partenerii de dezvoltare împărtășesc îngrijorări ce țin de concentrarea mass-mediei în mîinile unui grup de proprietari și consideră necesară intervenția la nivel de cadru legal. Cunoaștem că guvernarea a mimat acest proces al demonopolizării”, a menționat la rîndul său deputatul PLDM Grigore Cobzac.

Proiectul de lege propus urmează a fi supus dezbaterilor publice și examinat la Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?