Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Protest împotriva vacanței de 42 zile de la grădinițe

22 mar. 2017,, 13:30   Capitala
3183 0

Cu sloganul „Pe copii nu se fac economii!”, Asociația „Părinților solidari” va protesta împotriva vacanței de 42 zile de la grădinițe.

Protestatarii intenționează să-și exprime nemulțumirea în fața Ministerului Educației, pe 23 martie, informează NOI.md.

Timp de o ora, de la 9.00, părinții care au inițiat și o petiție online, vor cere anularea prevederilor privind sistarea activității grădinițelor pentru 42 de zile. La fel, aceștia insistă să fie publicat proiectul Regulamentului-cadru al instituției de educație timpurie, dar și alte proiecte de documente normative în proces de elaborare pe site-ul Ministerului Educației. Părinții doresc organizarea audierilor publice și a dezbaterilor pe marginea Regulamentului-cadru al instituției de educație timpurie.

„Sîntem indignați că aceste prevederi, atît de importante pentru cei 150 000 de copii care frecventează instituțiile preșcolare din țara noastră, au fost incluse în mare taină, fără consultări deschise cu societatea civilă, cu părinții, fără a fi publicat cel puțin un articol în presă sau pe pagina web a Ministerului.

Constatăm că prin astfel de acțiuni, autoritățile, în special, Ministerul Educației, se arată complet nepăsător față de acești copii, dar și manifestă o lipsă totală de respect față de părinții acestora, de la care lunar percep taxe de sute și mii de lei pentru susținerea instituțiilor preșcolare și nu numai”, susțin părinții nemulțumiți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?