Fostul șef al BEM, reținut în dosarul fraudelor din cadrul băncii

Fostul șef al BEM, reținut în dosarul fraudelor din cadrul băncii

Ex-preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, Grigorii Gacichevici, a fost reţinut pentru 72 de ore de CNA şi procurorii anticorupţie într-un nou dosar ce vizează fraudele de la BEM, notează NOI.md.

Acesta este bănuit de încălcarea regulilor de creditare, în perioada în care se afla în fruntea Băncii, prin acordarea unui credit de 1.7 milioane de euro unui agent economic.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 7 ani.

Amintim că Gacikevici, alături de alte persoane din fosta administraţie a BEM, au ajuns pe banca acuzaţilor, după ce procurorii au stabilit că aceştia au cauzat prejudicii în proporţii deosebit de mari instituţiei financiare. Printre inculpaţi se află ex-şeful Direcţiei Credite, ex-şeful Direcţiei securitate şi fostul şef al Direcţiei juridice. Dosarul a fost transmis în instanţa de judecată în aprilie 2013.

Menţionăm că, în prezent,  fostul şef al BEM se află în custodia CNA, fiind arestat într-un alt dosar care vizează devalizarea băncii.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

grigoriu 22 mar. 15:53

Acesta primul trebuia arestat, in rind cu Filat sa mearga in judecata si sa fie condamnat! Iar Platon, tovarasul de miliard a lui Filat, sa-i ajunga indata din urma, da nu sa ne faca acum teatru pe la judecata

Adevarul 22 mar. 14:20

Mai repede cei de la CNA si PG sa primeasca raportul celor de la Kroll, ca sa aiba mai multe dovezi ce tine de implicarea unor oficiali din Moldova in furtul miliardului, caci Procurorul General au zis ca in acest dosar figureaza zeci de persoane.

? 22 mar. 13:38
Spam
Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load