X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Guvernul cere amînarea implementării legii privind sursele de energie regenerabilă

21 mar. 2017,, 17:30   Economie
2450 2

Guvernul Moldovei se pronunţă pentru intrarea în vigoare a legii cu privire la sursele de energie regenerabile în anul 2018, dar nu în aprilie 2017.

Despre aceasta a comunicat miercuri, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, în cadrul audierilor publice privind progresele şi provocările în implementarea cadrului legal în domeniul energetic.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a motivat acest lucru prin faptul că la sfârşitul anului 2016 proiectele de asistenţă tehnică în RM au fost sistate şi urmează să continue în anul 2017. "Este necesar să dezvoltăm un cadru legal, să consolidăm infrastructura şi personalul, iar apoi legea poate intra în vigoare. Avem unele probleme sistemice, în special, cu funcţionarea Agenţiei pentru Eficienţă Energetică (AEE). Pentru ca aceasta să funcţioneze normal, este nevoie de 14 de angajaţi, deocamdată activează doar cinci. De asemenea, AEE urmează să fuzioneze cu Fondul de eficienţă energetică", a spus Calmîc. Ministrul a menţionat că un alt motiv pentru a amâna legea este faptul că în politica bugetar-fiscală şi bugetul de stat nu sînt prevăzute compensaţii pentru populaţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?