Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

O nouă provocare pentru iubitorii de lectură

21 mar. 2017,, 15:45   Societate
1732 0

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” le oferă iubitorilor de lectură o nouă provocare.

Este vorba de cea de-a III-ea ediție a Concursului „Bătălia cărților”, care vine să stimuleze lectura și să promoveze literatura în rîndul copiilor cu vîrsta între 11 și 14 ani și adolescenților de 15-18 ani, informează NOI.md.

Concursul se va desfășura în perioada martie-octombrie anul curent, iar doritorii de a participa trebuie să îndeplinească cîteva condiții. Pentru început vor trebuie să citească zece cărți din literatura autohtonă și cea universală, identificate special pentru fiecare vîrstă aparte.

Regulamentul concursului, cărțile și materialele promoționale: afiș, semn de carte, carnet de lectură și un model de fișă de lectură vor fi puse la dispoziția participanților de către Bibliotecă.

Pentru a se înregistra, copii vor trebui să completeze un formular de înscriere. Apoi, după citirea cărților, participanții vor trebui să îndeplinească o fișă de lectură pentru fiecare volum aparte. În semifinală vor accede cititorii care, în opinia juriului, au citit și au înțeles cel mai bine textele propuse.

În etapa finală, concurenții vor participa la dezbaterea – „Convinge-mă să citesc!”,fiecare promovîndu-și cartea preferată din cele 10 citite,apoi vor răspunde la întrebări pe marginea volumelor, adresate de juriu.

Învingătorul va fi declarat „Cititorul anului”, iar cartea care va acumula cel mai mare punctaj din partea cititorilor va primi titlul de „Cartea anului 2017”. De asemenea, vorfi acordate titluri precum „Cea mai bună fișă de lectură”, „Cea mai bună fișă de lectură pentru Cartea anului”, „Cea mai bună pledoarie pentru cartea preferată”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?