X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ciobanu: Ceea ce propun democrații este extrem de periculos

21 mar. 2017,, 11:53   Politică
5259 5

În condițiile unei justiției controlate, inițiativa guvernării cu privire la anularea imunității parlamentare, este un lucru extrem de periculos.

Opinia aparține analistului politic Victor Ciobanu și a fost exprimată în cadrul unui interviu pentru Noi.md. Ciobanu susține că odată cu excluderea imunității parlamentare va apărea un nou instrument de șantajare a deputaților „care nu urmează cursul partidului de guvernare”.

„Această inițiativă este la pachet cu votul uninominal și este înaintată ca să dea frumos la omul simplu, care va fi pur și simplu buimăcit. În condițiile actuale, pe de o parte, este populism evident, pe de altă parte este un lucru extrem de periculos, avînd în vedere situația justiției din Moldova: atunci cînd am văzut primari aleși cu 60 la sută din voturi care au fost arestați pentru tăierea copacilor, altul pentru neglijență în serviciu etc. Iată că această procedură riscă să fie acum extinsă și asupra deputaților. Deci, scopul este unul și același: de a avea un instrument de șantaj asupra deputaților și, eventual, într-o procedură de vot uninominal, cei care vor dori să fie independenți de cursul partidului de guvernare, iată că vor cădea sub incidența acestui punct. Este un lucru populist și prost”, a explicat comentatorul politic.

Țintele acestei inițiative legislative, susține analistul, sînt deputații care formează opoziția parlamentară - PSRM, PLDM și PCRM. În opinia lui, cel mai probabil voturi pentru modificarea Constituției, în vedere anulării imunității parlamentare se vor găsi.

„Avînd în vedere că au majoritate practic controlată în Parlament, nu văd o problemă să voteze orice vor. Va fi împachetat tot în același mod să pară frumos: voi vă alegeți deputatul, voi puteți să-l retrageți, noi îi anulăm imunitatea etc. Sună frumos, dar în fond este periculos. Este o inițiativă îndreptată împotriva celor care nu se aliniază acestei majorități. Asta este miza jocului”, a mai remarcat Ciobanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?