X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Un nou parc industrial în raionul Sîngerei

21 mar. 2017,, 11:10   Economie
1723 0

Conducerea raionului Sîngerei a solicitat suportul Ministrului Economiei în vederea creării unui parc industrial, care va permite dezvoltarea industrială a unității administrativ-teritoriale, crearea noilor locuri de muncă, transmite NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, reprezentanții administrației locale au anunțat despre acest lucru în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc. În acest scop autoritățile raionului au rezervat și un teren de 60 ha, care ar putea găzdui viitorul parc industrial.

Vicepremierul Octavian Calmîc a menționat că Ministerul Economiei susține inițiativele autorităților locale de acest gen, deoarece dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, a businessului în ansamblu, în zona rurală, constituie unul din obiectivele instituției.

El a mai menționat că atît prin bugetul de stat, cît și cu ajutorul partenerilor de dezvoltare, în țară sînt implementate mai multe programe de susținere a mediului de afaceri din zona rurală. ”Mai mult, în raionul Sîngerei activează și un incubator de afaceri, care are drept scop susținerea businessului mic și mijlociu, a cetățenilor care doresc să-și deschidă o afacere”, a specificat Octavian Calmîc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?