Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Proiecte în Moldova: Businessul rusesc, dispus să investească

21 mar. 2017,, 10:45   Economie
4571 2

Sectorul antreprenorial privat al Rusiei este dispus să investească în Moldova în astfel de direcții, precum: procesarea produselor agricole, construcțiile, construcția mașinilor, chimia, transportul, turismul și geologia, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Camerei de Comerț și Industrie a Rusiei, acest fapt l-a declarat vicepreședintele CCI a FR Vladimir Padalko, luînd cuvîntul în cadrul Forumului Economic „Rusia-Moldova: extinderea cooperării în afaceri”, susținut la Moscova, la care au participat conducătorii asociațiilor de business, reprezentanții sectorului real al economiei Moldovei (industrie, agricultură, întreprinderi din industria IT și altele), iar principalul subiect de discuții a fost cel referitor la perspectivele de cooperare comercial-economică a ambelor state.

Vladimir Padalko a reamintit că în februarie curent la Chișinău, în cadrul Forumului Economic moldo-rus, cu participarea Președintelui Moldovei, au fost aprobate schemele renovate cu completări referitoare la cooperarea moldo-rusă bilaterală, în special, în domeniul schimbului de mărfuri, producției și cel investițional.

Vicepreședintele CCI a FR a specificat că în urma modificării abordărilor de stat ale Rusiei și Moldovei față de comerțul reciproc cu legume și fructe, vinuri și materiale vinicole, în viitorul apropiat va fi majorat deja considerabil schimbul comercial reciproc.

Potrivit lui, în prezent au loc negocieri în vederea construcției unei uzine de producere a cablului optic la Chișinău, a unei fabrici de fabricare a biocombustibilului din deșeurile provenite din industria vinicolă, deschiderii centrelor de producere moldovenești la Kostroma, Kursk, Celiabinsk, organizarea unei unități mixte de confecționare a îmbrăcămintei.

După cum a fost menționat, pe parcursul unui an doar pe linia CCI a FR au fost înregistrate 5 vizite serioase în Moldova ale delegațiilor întreprinzătorilor din regiuni pentru afaceri și contracte în domeniul CAI și cel al procesării produselor agricole. „Totodată, este important să fie organizat schimbul informațional la nivelul asociațiilor de afaceri și reprezentanțelor în străinătate”, a menționat Vladimir Padalko.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?