X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moldovenii pot procura polița de asigurare medical pînă la sfîrșitul lunii martie

21 mar. 2017,, 09:30   Societate
2793 0

Persoanele care se asigură în mod individual mai au la dispoziție două săptămîni pentru a achita prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă cu reduceri.

Pînă pe 31 martie 2017, acestea beneficiază de reduceri în mărime de 50% şi 75% din valoarea primei.

Astfel, pînă la sfîrșitul lunii martie, proprietarii de teren agricol beneficiază de reduceri de 75% şi achită 1.014 lei.

La rîndul lor, fondatorii de întreprinderi individuale, deținătorii de patentă, arendașii, arendatorii, alţi cetățeni care nu sînt angajați şi nu sînt asiguraţi de Guvern achită 2.028 lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală.

Pentru achitarea primei AOAM în sumă fixă, cetățenii urmează să se adreseze la oficiile “Poşta Moldovei” sau la serviciile teritoriale de relații cu beneficiarii ale CNAM.

După 31 martie, persoanele care nu s-au asigurat în termenul stabilit de legislație vor plăti prima AOAM în mărime integrală, cu amendă şi penalitate, iar statutul de asigurat va fi activat după șapte zile din momentul achitării.

Persoanele aflate peste hotarele ţării mai mult de 183 de zile vor achita prima, de asemenea, integral după această dată, fără penalitate şi amendă, cu activarea statutului de asigurat din prima zi de plată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?