Ce spun cetățenii despre modificarea sistemului electoral (VIDEO)

Ce spun cetățenii despre modificarea sistemului electoral (VIDEO)

Opiniile cetățenilor cu privire la modificarea sistemului electoral și instituirea votului uninominal sînt împărțite, informează Noi.md.

În timp ce unele persoane sînt de părere că această inițiativă este binevenită și că va asigura accederea în Parlament a unor politicieni integri, responsabili, alții se arată sceptici că un astfel de sistem electoral va funcționa în Moldova. Potrivit lor, alegerea directă a deputaților nu constituie o garanție împotriva mituirii sau șantajării viitorilor aleși ai poporului. Oamenii se îndoiesc că această inițiativă ar fi centrată pe interesele alegătorilor, și nu pe cele ale politicienilor.

Există și o altă categorie de cetățeni, care opinează că niciun sistem electoral, nici cel actual – pe liste de partide, nici cel uninominal - care se propune în prezent, nu mai poate contribui la „curățarea” din temelii a clasei politice.  Această parte a electoratului se pronunță pentru măsuri mai drastice de reformare a elitei politice, deși nu au o soluție în acest sens.
 
 Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

Эколог 21 mar. 12:22

В полностью коррумпированной и захваченной стране не какая избирательная система работать не может, так-же как обьективно не могут работать суды,полиция и прокуратура, а снятие депутатской неприкосновенности вообще превратит Молдову в "гуляй - поле" с диктаторским управлением и уничтожением неугодных. ( чего так не хочет замечать евросоюз и госдеп.)

Venit din UE 21 mar. 10:18

Oamenii au idei diferite si asta e bine! din cate vedem, mai multi vad pozitiv votul uninominal, insa altii au dubii.

гоша 20 mar. 21:40

Se face in interesele cui va ! Самые правильные слова .
А остальное можно просто проком.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load