Vocea diasporei

În spitalele din țară vor fi deschise secții de urgență

În spitalele din țară vor fi deschise secții de urgență

În instituțiile medicale din țară vor fi deschise 61 de secții și departamente de ugență, notează NOI.md citînd e-medicina.md

Obiectivul este prevăzut în Regulamentul privind organizarea și funcționarea Unității de Primire Urgențe în spitale, document care a fost supus dezbaterilor publice.
 
Subdiviziunile, create de directorii spitalelor sau de șefii direcțiilor teritoriale de sănătate, vor fi deschise în cadrul secțiilor de internare. În funcție de numărul de adresări, unitățile de urgență vor fi împărțite în trei tipuri. Subdiviziunile vor fi amplasate la parter cu căi de acces facil pentru ambulanțe și separat pentru pacienți.
 
Toate unitățile vor dispune de spații pentru triaj, birouri de documentare, zone de resuscitare, încăperi speciale pentru tratamentele urgențelor majore și minore și spații pentru aplicarea ghipsului. Unitățile de primiri urgență de tipul III și II vor mai dispune de propriile laboratoare și de tehnică radio-imagistică, de spații pentru intervenții chirurgicale mici și încăperi pentru persoanele decedate.
 
Printre instituțiile care vor deschide subdiviziuni din aceste două categorii se numără: Spitalul de Urgență, Spitalul Clinic Republican, Spitalele: „Sfînta Treime” și „V. Ignatenco” din capitală, Institutul Mamei și Copilului, Spitalul municipal Bălți, cele din Cahul, Hîncești, Orhei, Soroca, Edineț, Ungheni și Comrat.
 
Unitățile de primire urgențe de tipul III vor fi deschise în spitalele din celelalte raioane, dar și la Institutul de Cardiologie, cel Oncologic și la Spitalul Clinic de Psihiatrie. Conform regulamentului, în secțiile și departamentele de urgență vor activa asistenți medicali superiori, medici responsabili de tură și de gardă, specialiști în radiologie și imagistică, infirmieri, brancardieri și asistenți sociali. Șeful unității de primire urgentă va fi ales prin concurs, organizat de spital.
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load