Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Au fost desemnaţi cei mai buni judocani cadeţi-2017

20 mar. 2017,, 12:45   Sport
3303 0

La Chişinău a avut loc Campionatul Moldovei la judo al cadeţilor născuţi în anii 2000-2002.

După cum a relatat în exclusivitate pentru corespondentul nostru Cornel Dudnic, prim-vicepreşedinte al Federaţiei de Judo a Moldovei, deputat în Parlament, în opt categorii la băieţi şi fete au concurat 214 participanţi din diferite colţuri ale ţării. „Turneul a fost organizat de Federaţia de Judo a Moldovei, iar finanţarea în valoare de 70 mii de lei a fost asigurată de Ministerul Tineretului şi Sportului al RM”, a menţionat el.

Cîştigătorilor şi laureaţilor campionatului le-au fost înmînate medalii comemorative, diplome şi premii (500, 300 şi 200 de lei).

„La fete cea mai impresionantă a fost evoluţia Oxanei Diacenco (greutatea peste 70 kg) de la Liceul sportiv din Chişinău (antrenor Ivan Cujba). La băieţi – cea a lui Laurenţiu Jora (73 kg) de la şcoala chişinăuiană sportivă specializată „Oleg Creţul” (antrenor Igor Neagu) şi Evghenii Matveiciuc (81 kg) de la Liceul-internat sportiv republican (antrenor Mihail Leu)”, a comunicat Angela Polevaia-Secăreanu, maestru al sportului în judo, şefă de catedră la Universitatea de Stat de Cultură Fizică şi Sport. Înainte de începutul competiţiilor lui Evghenii Matveiciuc i-a fost înmînat din numele Federaţiei premiul pentru locurile trei, ocupate de acesta în două etape ale Cupei Europei la judo cadeţi, care au avut loc în Antalya (Turcia) şi Follonica (Italia).

În conformitate cu rezultatele campionatului, Federaţia de Judo a Moldovei va desemna şi va aproba componenţa selecţionatei naţionale ce va participa la Jocurile Olimpice pentru tineret, care vor avea loc în iunie (Ungaria).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?