Transnistria acuză Chişinăul de "declanşarea unei noi stări de tensiune"

Transnistria acuză Chişinăul de "declanşarea unei noi stări de tensiune"

Ministerul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN acuză Chişinăul oficial de "declanşarea unei noi stări de tensiune".

Despre aceasta se menţionează într-o declaraţie, publicată pe pagina instituţiei.

Motiv pentru declaraţie a servit incidentul produs sâmbătă cu vicepreşedintele Sovietului Suprem al Transnistriei, Galina Antiufeeva, care se deplasa la aeroportul Chişinău pentru a zbura la Moscova. Automobilul ei a fost oprit de angajaţii Poliţiei de Patrulare pe drumul Bender-Chişinău.

"Sub pretextul unor pretenţii la documentele mijlocului de transport, automobilul a fost reţinut timp de două ore. Aplicând presiunea psihologică şi ameninţând cu aplicarea metodelor de forţă, angajaţii Poliţiei de Patrulare a RM au încercat să aducă mijlocul de transport la inspectoratul de poliţie din Anenii Noi. Automobilul cu pasageri a rămas blocat pentru circulaţie pentru mai mult timp", se arată în document.

MAE al Transnistriei menţionează că "reprezentanţii împuterniciţi ai garanţilor şi mediatorilor în procesul de negocieri au fost informaţi despre acest incident".

"Avem toate motivele să presupunem că acţiunile angajaţilor Poliţiei de Patrulare au fost întreprinse la indicaţia conducerii de vârf şi au avut drept scop presiunea administrativ-psihologică asupra reprezentantului conducerii Transnistriei. Şirul unor astfel de acţiuni provocatoare arată că Chişinăul oficial declanşează o nou stare de presiune în relaţiile cu Transnistria, pentru a sabota dialogul în procesul de negocieri şi pentru a îndepărta perspectivele de soluţionare a unui şir de probleme existente", consideră MAE.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu1 comentariu

Mircea 20 mar. 13:00

Что у машины дипломатические номера? Может эта Антюфеева дипломат?
Нарушили наверняка правила ДД, там по трассе полно знаков и ограничений.
Ехать действительно сложно, максимум 60 км/час. Если водитель зазвался,то вполне мог превысить скорость, а там кругом камеры и подвижной патруль.
Борзых моментально тормозят. Наверняка водитель начал совать им какие то бумажки типа из "мида пмр"..... Закономерное задержание.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load