X 
Transnistria stiri: 1396
Eurovision stiri: 502

Au fost verificate 24 instituții de învățămînt. Nereguli depistate

20 mar. 2017,, 12:15   Capitala
7222 0

Pe parcursul săptămînii, conform dispoziție semnat de prim-ministrul Pavel Filip, au fost verificate 24 de instituții de învățămînt preșcolare și școlare.

Verificările au fost efectuate în sectoarele Rîșcani, Ciocana și Centru ale capitalei, de către reprezentații ANSA, ai Centrului de Sănătate Publică Chișinău (CSPC) și ale Direcțiilor de educației, tineret și sport sectoriale, informează NOI.md.

Reprezentanții ANSA verifică blocurile alimentare, iar cei de la CSPC controlează celelalte spații ale instituțiilor de învățămînt.

Potrivit șefului interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș, abateri de proporții nu au fost depistate pînă în prezent. Totuși unele nereguli au fost depistate, în mare parte acestea țin de starea mobilierului și utilajul tehnologic învechit.

„Aceste controale s-au făcut în toamna anului trecut, acum se fac în mod repetat. Ele ar trebui să ducă la o disciplină strictă în ceea ce privește prestarea serviciului. Noi nu am avut nici o intoxicație în instituțiile de învățămînt, deși s-a făcut foarte multă zarvă pe acest subiect. Însă chiar dacă nu am avut intoxicații, în instituții ar trebui să fie găsite produse expirate sau alte lucruri neconforme, fiindcă aceasta, trezește,în mod automat,panică și neîncredere”, a menționat primarul general, Dorin Chirtoacă.

Edilul a venit și cu cerința față de reprezentanții Direcțiilor sectoriale de educație, tineret și sport, ca „aceste controale să fie obiective, să nu se transforme în abuzuri și intimidare a școlilor și grădinițelor”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?