Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Consiliului Consultativ pentru IMM-uri și-a început activitatea

20 mar. 2017,, 09:15   Economie
1564 0

În Moldova și-a început activitatea Consiliul Consultativ pentru IMM-uri, care are drept scop consolidarea dialogului public privat, dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, transmite NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, Consiliul Consultativ, a cărui președinte este vicepremierul și ministrul Economiei Octavian Calmîc, s-a întrunit în prima ședință.

El a remarcat că Consiliul Consultativ urmează să devină o platformă eficientă pentru consolidarea dialogului public-privat, să contribuie la examinarea proiectelor de acte legislative și normative aferente sectorului IMM-lor, să monitorizeze implementarea programelor de stat pentru susținerea sectorului vizat, precum și să realizeze analiza competitivității dezvoltării sectorului IMM-urilor.

Octavian Calmîc a mai menționat că membrii Consiliului vor înainta recomandări privind elaborarea, modificarea şi implementarea programelor şi politicilor de susținere a dezvoltării sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii în concordanță cu cerințele pieței unice şi necesitățile creșterii calității produselor, conform standardelor europene.

Consiliul este format pe principii de paritate din 33 de membri, care reprezintă instituțiile statului (ministerele), autoritățile locale – CALM, Direcția economie Găgăuzia, ADR - urile, sectorul asociativ și privat.

În cadrul primei ședințe a fost analizată situația actuală din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, tendințele de dezvoltare a domeniului dat etc. În scopul eficientizării activității Consiliului s-a decis elaborarea unui plan de activitate pentru anul curent, care să includă acțiuni concrete pentru dezvoltarea sectorului IMM-urilor.
Conform datelor oficiale ale Ministerului Economiei, ÎMM din Moldova le revine o cotă de 97 % din numărul total al întreprinderilor din țară, de asemenea, 56 la sută din numărul total al populației antrenate în cîmpul muncii. Veniturile din vînzările ÎMM constituie 33,4% din toate veniturile pe economie, iar cota ÎMM la PIB-ul țării constituie 32,2 %.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?