Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Casa Albă. 16 minute de foc pentru Secret Service

18 mar. 2017,, 20:00   Externe
2521 1

Nu mai puțin de 16 minute le-au fost necesare agenților Secret Service pentru a-l prinde pe un bărbat care a sărit gardul și a intrat în grădina Casei Albe, în timp ce președintele Donald Trump se afla în clădire.

Bărbatul a reuşit să pătrundă în curtea Casei Albe la sfârşitul săptămînii și s-a plimbat netulburat mai bine de un sfert de oră prin grădinile reşedinţei prezidenţiale. Pînă la urmă vajnicii agenți ai Serviciului Secret au reușit să-l rețină, potrivit AFP, Reuters şi DPA, citate de Agerpres. Unitatea de elită responsabilă cu asigurarea securităţii preşedintelui SUA a anunțat că bărbatul a pătruns în curtea de la Casa Albă pe 10 martie, chiar înainte de miezul nopţii. El a reuşit să escaladeze gardul exterior, să treacă de o barieră pentru vehicule şi apoi a sărit un alt gard în apropiere de aripa de est a Casei Albe, înainte de a fi reţinut. Donald Trump se afla la Casa Albă în acel moment.

Potrivit Washington Post, intrusul avea asupra sa un rucsac în care se găseau două grenade cu gaz lacrimogen Bărbatul a fost identificat ca fiind Jonathan Tran, 26 de ani, din California, potrivit CNN. El riscă o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare pentru pătrunderea fără permisiune pe terenul reşedinţei prezidenţială.

Agenţi neînarmaţi ai Serviciului Secret „l-au reţinut pe bărbat fără incidente”, se mai menţionează în comunicat. „Serviciul Secret poate confirma că niciun moment individul nu a pătruns în interiorul Casei Albe”. În ultimii ani s-au mai înregistrat o întreagă serie de situaţii similare de pătrundere ilegală în complexul prezidenţial, un incident notabil fiind cel din 2014, cînd un bărbat de 42 de ani din Texas a reuşit să intre în clădire cu un cuţit în buzunar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?