Vocea diasporei

Frontiera de stat va fi monitorizată de drone

Frontiera de stat va fi monitorizată de drone

Frontiera de stat a Republicii Moldova, ar putea în viitorul apropiat să fie supravegheată prin intermediul dronelor - sistemele de avioane fără pilot.

Pentru o mai bună securitate a hotarelor, varianta optimă pentru Poliția de Frontieră ar fi dotarea cu vreo 30 de seturi, însă în faza incipientă, urmează să fie identificate și ulterior achiziționate, vreo șase seturi.

Dronele ar putea fi cumpărate de la o companie din Israel, care a venit cu o ofertă pentru Poliția de Frontieră din Republica Moldova în cadrul undei întrevederi de prezentare desfășurată în cadrul Departamentului Poliției de Frontieră. Oferta venită din partea companiei istraeliene urmează a fi a analizată în timpul cel mai apropiat.

Drona este un dispozitiv de tip UAV (Unmanned Aerial Vehicle) capabil să zboare fără să fie pilotat de o persoană, folosit, inițial, doar în scopuri militare. Aceste avioane fără pilot sînt controlate wireless prin intermediul unei telecomenzi sau a unei aplicații.
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu1 comentariu

РМ 20 mar. 05:07

границу при этом будет контролировать не только молд.полиция. но и израильские спец.службы тоже - неплохо придумано ... - хотя, сегодня подобные "игрушки" в кружках "умелые руки" можно спокойно собирать в Домах Детского творчества ! :)))

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load
PRIVESC EU
privesceu