Munteanu, audiat la Parlament în privința acordului cu „Frontera Resources”

Munteanu, audiat la Parlament în privința acordului cu „Frontera Resources”

Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, s-a prezentat astăzi la Parlament pentru a oferi explicații pe marginea Acordului de concesionare a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul țării, notează Noi.md.

Munteanu a fost audiat mai bine de cîteva ore de către deputați, care însă nu s-au lăsat convinși de argumentele aduse de ministru. Munteanu  a ținut să explice că tot ceea ce se discută în societate, precum că Guvernul ar fi dat în concesiune 40 la sută din teritoriul țării sînt speculații.

"Asigur toți cetățenii, pentru că știu că se speculează, nu există niciun pericol. Se speculează că a fost concesionat teritoriul Republicii Moldova, dar, de fapt, a fost dat în concesiune doar dreptul de cercetare a zăcămintelor naturale și nicidecum dreptul de proprietate și exploatare a pămîntului. În contract este prevăzut că, în cazul în care compania ajunge pe teren privat, va trebui să obțină acordul proprietarului pentru a exploata", a menționat liberalul.

Socialiștii l-au acuzat pe ministru de faptul că urmărește interese persoanele și că ar avea o înțelegere cu firma americană „Frontera Resources”. 

„În cazul în care vom afla că sînt anumite zăcăminte – gaze, petrol, această companie obscură americană va deține, în virtutea contractului, dreptul prioritar asupra extragerii acestor zăcăminte, fără ca Moldova să poată pune condiții clare, ca stat suveran. Se vede că cetățeanul Munteanu este cointeresat în activitatea acestui agent economic. Așa cum dumnealui împreună cu alți colegi de a-i săi astăzi extrag zăcăminte ilegal, fără licență”, a declarat deputatul PSRM Vlad Bătrîncea.

Menționăm că Guvernul a semnat recent cu „Frontera Resources” un contract de concesiune a lucrărilor de explorare geologică a hidrocarburilor pe teritoriul Republicii Moldova, cu ulterioara lor exploatare. În context, se menționează despre concesionarea a circa 40% din teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 50 de ani.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu5 comentari

Варвара 19 mar. 12:45

Господа мы все в шоке от этого министра приехал на встречу с нами и час говорил о русской окуппации причём экология и русская окуппация .Как такого не далёкого человека назначили министром.Не напрасно весь мир смеётся с нас правда европейцы хлопают в ладоши и радуются нашим "успехам"

Mircea 19 mar. 11:50

Уши "координатора" просматриваются. Кто ж даст этому пацану откусить такой кус....

все говорят правду 18 mar. 19:48

они копали - копали, видать конкретно разведать "хОтят" ;)

русский 18 mar. 17:07

и еще-для гения мунтяну..говоришь уверяешь никакой опасности? любой объект нетегазового сектора а буровая в певую очередь являются ОПО..если ты неуч не в курсе что такое ОПО-объект повышеной опасности

русский 17 mar. 20:35

вот этот будет рассказывать что опасности нет?! его сразу не то что уволить надо! почему нигде не пишут кто конкретно подписывал этот договор? назовите фамилии..правительство....кто конкретно? я игею-какой-то задрот рраспоряжается землей половины страны! опять договор прячут как и договор о ассоциации с ЕС..все втихоря..у мунтяну есть помлономочия распоряжаться недрами страны?

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load