X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

MAE al Transnistriei, indignat de reținerea delegației Rusiei în Moldova

17 mar. 2017,, 15:45   Politică
5779 10

MAE al autoproclamatei RMN a calificat drept „un incident provocator și un act demonstrativ de presiune” reținerea efectuată de către poliția Moldovei ieri seara în apropierea satului Chetrosu a delegației Cancelariei șefului Casei Imperiale Ruse care a pornit cu automobile spre Aeroportul Chișinău pentru a pleca la Moscova.

În declarația lansată în acest context scrie că automobilul a fost tras pe dreapta de către poliția rutieră a RM care a ridicat actele șoferului, iar delegația a fost escortată la cel mai apropiat inspectorat de poliție. Drept urmare delegația a ratat zborul și a fost nevoită să plece doar peste cîteva ore cu o rută nocturnă. În plus, la traversarea frontierei RM în aeroport membrii delegației au fost supuși unui control suplimentar detaliat pentru a doua oară.

MAE consideră că „astfel de acțiuni demonstrative ale structurilor de forță ale RM în raport cu reprezentanții FR și altor țări care vizitează în mod oficial Transnistria capătă un caracter masiv”.

„Atacurile provocatoare în adresa Transnistriei zădărnicesc orice declarații ale reprezentanților RM privind disponibilitatea de a stabili un dialog constructiv și ridică o întrebare firească dacă Chișinăul mai are bun-simț și voință politică pentru construcția unei încrederi reciproce, necesare pentru soluționarea detaliată a problemelor social-economice și umanitare acumulate ale cetățenilor”, scrie în declarația MAE de la Tiraspol.

Tiraspolul a avertizat că incidentul produs „nu va rămîne fără consecințe în comunicarea cu Chișinăul” și a îndemnat partea moldovenească „să revizuiască în mod responsabil abordările destructive în relațiile cu Transnistria pentru a evita acutizarea ulterioară a contradicțiilor existente”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?