X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Reguli mai stricte de amplasare a panourilor publicitare

17 mar. 2017,, 15:03   Societate
2142 0

Parlamentul a adoptat astăzi în prima lectură cîteva modificări la Legea cu privire la publicitate, care vizează înăsprirea regulilor de amplasare a publicității exterioare.

Conform amendamentelor propuse, va fi interzisă amplasarea publicităţii exterioare: în ariile naturale protejate de interes naţional, în interiorul intersecţiilor şi al sensurilor giratorii, pe stîlpii de susţinere a elementelor de semnalizare rutieră sau de circulaţie, în locurile de joacă sau locurile de odihnă.

O altă modificare prevede că sistemele de comunicare vizuală nu trebuie să ia forma şi dimensiunile indicatoarelor rutiere, ce ar putea împiedica vizibilitatea acestora.

Deputatul PSRM Alexandr Nesterovschi, autorul acestei inițiative legislative, a explicat că publicitatea afişată în raza vizuală a conducătorilor auto adesea le distrage atenţia, provocînd astfel situaţii de accident.

„În goana după profit, companiile de publicitate nu ţin seama de aspectul vizual pe care îl induc aceste afişe. Pentru ei tot ceea ce contează este profitul şi mulţumirea clientului, în speţă a companiei producătoare care doreşte promovarea produsului sau evenimentului propriu. Nu ne dorim excluderea publicităţii ca atare, ci doar interzicerea acesteia în anumite zone cu scopul de a spori vizibilitatea traficului rutier şi a diminua cazurile de accidente rutiere. Evident este faptul că proiectul legii va aduce nemulţumiri din partea reprezentanţilor companiilor care au în prim-plan obţinerea de profit, însă este cazul să punem în capul mesei siguranţa publică”, argumentat Nesterovschi.

Documentul a fost examinat astăzi și adoptat în prima lectură, urmînd a fi dezbătut și în cea de-a doua.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?