Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Regiunea Astrahan va dinamiza cooperarea cu Găgăuzia în CAI

17 mar. 2017,, 10:30   Economie
2353 1

Guvernul regiunii Astrahan a Federaţiei Ruse este interesat de stabilirea cooperării cu UTA Găgăuzia în agricultură şi industria prelucrătoare. Acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii extinse a delegaţiei cu membrii Comitetului Executiv şi reprezentanţii businessului găgăuz de la Comrat, comunică NOI.md.

Potrivit comunicatului Comitetului Executiv al Găgăuziei, potenţialul economic al regiunii Astrahan a fost prezentat de Leonid Kuceruk, prim-viceministru al Economiei al acestei regiuni.

Potrivit spuselor lui, pe teritoriul regiunii sînt dezvoltate sferele extragerii petrolului şi de sare, precum şi agricultura. Însă în cadrul programului Rusiei pentru substituirea importurilor în faţa conducerii regiunii stă obiectivul de a extinde suprafeţele de livezi şi vii. Anume acesta a fost scopul vizitei delegaţiei din Astrahan în Moldova şi Găgăuzia, a specificat ministrul Agriculturii al regiunii, Alexei Galkin.

„Noi sîntem interesați, în primul rînd, de materialul săditor pentru vii şi livezi. În acest sens conlucrăm cu Crimeea şi Armenia, dar totuşi clima din Moldova şi Găgăuzia este mult mai aproape de condiţiile noastre”, a menţionat Alexei Galkin.

La rîndul său, primul vicebaşcan al Găgăuziei, Vadim Ceban, a prezentat delegaţiei informaţia despre principalele direcţii ale pieţei de consum a Găgăuziei.

Părţile şi-au exprimat interesul faţă de stabilirea contactelor între agenţii economici pentru livrarea legumelor şi fructelor, produselor alcoolice şi altor mărfuri. La finalul întîlnirii primul locţiitor al başcanului, Vadim Ceban, i-a invitat pe oamenii de afaceri din regiunea Astrahan să participe la Forumul Internaţional de Investiţii de la Comrat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?