Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Sistemul informaţional geografic a fost implementat în nordul Moldovei

17 mar. 2017,, 09:00   Societate
3099 0

Sistemul Informaţional Geografic (GIS) a fost implementat în Regiunea de dezvoltare Nord a Republicii Moldova cu susţinerea Cehiei, specialiştilor companiei Royal Haskoning DHV şi Agenţia de Dezvoltare Cehă (CzechAID).

Surse din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR Nord) au comunicat pentru agenţia INFOTAG că joi în cadrul conferinţei "Guvernanţa regională: principii, modele şi instrumente de suport" au fost prezentate rezultatele unui proiect-pilot de îmbunătăţire a planificării strategice prin utilizarea GIZ, precum şi au fost promovate metode moderne de planificare strategică branding-ul regional (Regional Branding).

Viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Anatol Usatîi, a apreciat pozitiv colaborarea moldo-cehă în realizarea mai multor proiecte de dezvoltare pe parcursul ultimilor ani, subliniind suportul considerabil al Agenţiei Cehe pentru Dezvoltare în identificarea oportunităţilor de diversificare economică şi acordare a asistenţei în elaborarea propunerilor de proiecte regionale, precum şi sporirea investiţiilor în regiuni.

Directorul ADR Nord, Ion Bodrug a relatat că rezultatele bune ale acestui proiect-pilot vor permite ca Moldova să treacă la un nivel superior de implementare a proiectelor.

"Proiectul de dezvoltare a planificării strategice, utilizînd date geospaţiale, este un proiect-pilot în sensul deplin al cuvîntului, întrucît vorbim despre un nou tip de planificare strategică. În acest fel, putem atrage investitori în Regiunea de Dezvoltare Nord", a menţionat el.

Ambasadorul Republicii Cehe, ZdenД›k KrejДЌГ­, şi-a manifestat susţinerea plenară în vederea proiectului-pilot de dezvoltare a planificării srategice, sprijinit de Agenţia Cehă pentru Dezvoltare, proiect ce va contribui la sporirea investiţiilor în regiunile de dezvoltare în rezultatul programării eficiente.

Totodată, experul ceh LukГЎs MalГЎc de la Royal HaskoningDHV a remarcat importanţa proiectului-pilot de dezvoltare a planificării strategice, precum şi ulterioara multiplicare a acestuia în alte regiuni ale republicii.

INFOTAG precizează: Proiectul-pilot "Dezvoltarea planificării strategice în Regiunea de dezvoltare Nord, Moldova" este implementat în perioada 2015-2017 de ADR Nord şi Royal HaskoningDHV. Guvernul Republicii Cehe a acordat pentru implementarea acestui proiect circa 92 mii euro, prin intermediul Agenţiei Cehe pentru Dezvoltare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?