Proiectul de lege al PDM este un balon de săpun – declarație

Proiectul de lege al PDM este un balon de săpun – declarație

Liderii PAS, PLDM și al platformei „DA” insistă pe ideea că proiectul de lege cu privire la votul uninominal este o găselniță a PD pentru a se menține la putere, informează Noi.md.

Maia Sandu, Andrei Năstase și Viorel Cibotaru susțin că scopul democraților este de fapt altul, mai exact de introduce sistemul de vot mixt, ca fiind soluția de compromis între sistemul actual și cel uninominal.

„Acest proiect s-a dovedit a fi un balon de săpun. Întrebarea este dacă autorii documentului sînt doar incompetenți și ignoranți sau și-au propus să scandalizez societatea intenționat, aruncînd în discuții un proiect atît de prost. Cel mai probabil strategia lor este să promoveze ulterior un proiect la fel de nociv, dar mai elaborat pentru a crea iluzia unor îmbunătățiri”, a declarat liderul PAS, Maia Sandu.

În opinia liderului PLDM, Viorel Ciobatu, actuala guvernare nu a fost împuternicită de popor să schimbe regulile de joc pentru toți actorii politici. „Nu este niciun fel de spațiu pentru a discuta despre sistemele electorale, în condițiile în care nu există nici condiții elementare pentru asigurare democrației în stat. Această guvernare în care există 36 de transfugi vrea să ne schimbe regulile de joc pentru toți. E absurd”, a remarcat Cibotaru.

„Ținta reală a acestui acestei inițiative este de fapt sistemul mixt, pentru că doar într-un astfel de sistem Plahotniuc mai poate accede în Parlament”, a menționat la rîndul său Andrei Năstase. 
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu8 comentari

Anufri 21 mar. 22:37

О том что Плахишу выгодна эта система, и она практически дает ему единственный шанс сохранить власть, было известно за долго до того как Плаха о ней заговорил. Санду и Нэстасе не открывают Америку, они просто решили на этом фоне пиар себе сделать.

Votul uninominal 16 mar. 19:56

La alegerea din urmă
Am votat cu toţi o turmă
Dar se pare că mai nou
Vom vota bou după bou.

провинциалка 16 mar. 19:02

а эти парт.боссы разве не мыльный пузырь ...со своими членоносцами - кто-то от них хотя бы одну иницативу видел и слышал в пользу СТРАНЫ и НАРОДА, - кроме критиканства ?!

Dorin 16 mar. 18:17

Da despre asta ce spuneți ?
http://tribuna.md/2017/03/1 6/barometrul-diasporei/

Cornel 16 mar. 18:17

De asta e susținut de 90% din cei din diasporă și de 80% dintre moldovenii din țară, hai terminați cu manipularea, asta vrea poporul, nu mergeți împotriva oamenilor că o să vă mănînce porcii

Sergiu 16 mar. 16:50

dacă proiectul nu e bun, de ce atunci DA de la începutul apariției partidului pledează pentru votul uninominal?

miroslav 16 mar. 16:47

si in 2015 si 2016 cand Maia si Nadrei spuneau oamenilor ca votul uninominal este unica solutie si o sa schimbe sistemul cand o sa fie la putere acuma nu se primeste ca mint obraznic si se folosesc de increderea oamenilor, punand ceva lung si gros pe promisiunile facute?

Sandu 16 mar. 16:40

Corect! Numai marsavii sin partea termitelor plahorniuciste si a trasfugilor. PDMarsav e la nivelul tapii. De fapt, fiind calcat in picioare, se sufoca. Or, un partid in cadere jenanta, manifesta agonie politica.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load