Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cele mai bune guverne, în viziunea diasporei – sondaj

16 mar. 2017,, 15:25   Politică
4311 11

"Guvernul condus de Iurie Leancă a fost cel mai performant executiv pe care l-a avut Moldova în ultimii ani", consideră cetățenii moldoveni din diasporă, notează Noi.md.

Cel puțin asta rezultă din datele unui sondaj de opinie realizat de Institutul de Marketing și Sondaje IMAS, în perioada 17 februarie – 7 martie curent. Astfel, fiind întrebați: care dintre guvernele Republicii Moldova din ultimii a fost cel mai bun, 32 la sută dintre respondenți l-au nominalizat pe Guvernul Leancă, urmat de Guvernul Filat – cu o cotă de apreciere de 21 la sută.

Guvernul Filip s-a clasat pe poziția a treia, fiind apreciat de 8 la sută dintre intervievați. Cîte 1% dintre respondenți au apreciat prestația Guvernelor Streleț și Gaburici. Alți 40 la sută din cetățeni nu au știut sau nu au dorit să răspundă la această întrebare.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion 599 de persoane cu vîrstele de peste 18 ani, care au fost intervievate online sau telefonic. Potrivit autorilor studiului, respondenții au fost selectați proporțional din mai multe țări, în funcție de prezența la alegeri în turul II al alegerilor prezidențiale din toamna trecută.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?