Tcaciuc: Autoritățile se comportă ca niște mercenari mărunți (VIDEO)

Tcaciuc: Autoritățile se comportă ca niște mercenari mărunți (VIDEO)

Îndemnul autorităților către funcționari de a se abține de la călătoriile pe teritoriul Rusiei denotă faptul că ei deservesc interese din afară


Această decizie nu poate flata autoritățile Moldovei, care-și declară angajamentul pentru valorile europene. Această opinie a fost exprimată de antropologul, fostul ideolog al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), fost deputat în Parlament, Mark Tcaciuc, într-un interviu pentru NOI.md.

În opinia lui Tcaciuc, deteriorarea relațiilor dintre Moldova și Rusia la nivel înalt, s-a produs din cauza elitei politice moldovenești. ”O perioadă destul de îndelungată, actuala guvernare a încercat, de-a dreptul, răbdarea colegilor din Federația Rusă. Ei, cum se spune, ”i-au provocat” pe mai multe dimensiuni, inclusiv, prin neadmiterea jurnaliștilor ruși pe teritoriul Moldovei, au întors din drum cunoscuți activiști publici și analiști. Aceste măsuri erau aplicate în baza faptului că lor, chipurile, nu le convine poziția politică a acestor oameni”, a declarat expertul în cadrul interviului pentru NOI.md.
 
El consideră că acest lucru denotă că actuala guvernare servește intereselor forțelor politice din afară, în primul rînd, a celor din occident. ”Pentru o țară, în care o anumită parte a autorităților își declară angajamentul față de valorile europene, un asemenea comportament este de neconceput. O astfel de atitudine amintește despre comportamentul mercenarilor mărunți, care vor să demonstreze că ei sînt mai sfinți decît Papa de la Roma și vor să merite aplauze nu la ei în țară, ci printre acei care i-au angajat. Trebuie să recunoaștem, pe bună dreptate, meritul moștenirii lumii occidentale, care a ajuns la noi sub forma limbii moldovenești. Totodată, o mare amprentă în cultura noastră a lăsat ortodoxia, precum și popoarele rus și turc.  Trebuie să ne mîndrim cu această simbioză de culturi, dar nu să ne fie rușine de ea”, consideră Mark Tcaciuc.

Fostul deputat în Parlament a subliniat că de pe urma restabilirii relațiilor de colaborare cu Rusia, ambele părți vor avea doar de cîștigat. ”Este important ca dialogul cu Rusia să fie maxim de pragmatic și plin de lucruri concrete, și nu de lozinci verbale. Atunci cînd acest lucru va avea loc, nu vor mai fi acțiuni limitatoare reciproce. Pe de o parte, nu vor fi întoarse din drum colective întregi de jurnaliști și activiști publici, iar pe de altă parte, actualii reprezentanți ai administrației moldovenești nu vor resimți niciun fel de interdicții atunci cînd vor merge în Rusia”, a rezumat expertul în cadrul interviului pentru NOI.md.

Menționăm că spicherul Parlamentului Andrian Candu și prim-ministrul Pavel Filip au anunțat, pe 9 martie, că au trimis o notă de protest conducerii Rusiei în legătură cu acțiunile ce limitează libera circulație a funcționarilor moldoveni pe teritoriul Rusiei. În legătură cu acest fapt, autoritățile au îndemnat funcționarii publici să renunțe la călătoriile în Federația Rusă.
 


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu7 comentari

tuzea131313 24 mar. 05:13

Как крыски в банке заволновались.Эти люди без Чести и Совести,без любви к Родине.,вот и совместное заседание правительства 27 марта будет в Румынии. Их интересуют только собственные барсетки, довороют последнее и улетят в теплые края.Пожелание только одно ,чтоб улетели и нигде и никогда не приземлились.

Anufri 21 mar. 22:38

Этот призыв Филипа выглядит очень наигранно, и дураку понятно что пользы для страны он явно не приносит. Получается Додон пытается изо всех сил что-то сделать для того чтобы восстановить отношения между Молдовой и Россией, а эти сволочи наоборот, пытаются ему помешать и все испортить.

Gheorghe 19 mar. 13:06

Юра-я тебя понял...но в данный конкретный случай не так уж плохо прикидываться дурачком и в открытую продавать Молдавии и воровать всё что ещё осталось!Потом они смоются и страна долго,долго будет реабилитироваться...как после Снегура и Лучинского!!!И опять всё на горбу простого трудового народа! Так что им быть дурачками очень на пользу!!!

valera 18 mar. 18:08

Юра. Твой вопрос, это и твой себе ответ. habo

Юра 17 mar. 10:44

Valera. А откуда ты знаешь что,"E rau sa fii prost"?

Anatolii 16 mar. 19:55

Pavlic si Candu ,LEanca Gaburici Dragutan Ghimpu (CHIRTOACA)sint mari hoti de tara cu tata lor Plaha-k.De graba le vine rindul sa raspunda in fata legii.Voi nu scapati ,de acum sinteti in rol spre pruncu,dar ar trebui ca prietenu vostru Grama sa va lecuiti de inima inainte de acest proces.Oameni incapabili niste tradatori isi bat joc de acest popor .Gatitiva ciobenilor cu procuratura,politia,s. c.ca plinge dupa voi puscariile.Succese spre pruncu.

Valera. 16 mar. 19:47

Prosti am vazut, in lume sint multi. Da ca guvernul R Moldova !!! inca nu. E rau sa fii prost, dar daca mai esti si presedintele parlamentului !!! asta e culmea prostiei.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load